Hermann Albert,
17. jun. 2009
Sist oppdatert:
17. jun. 2009
. Fra et helsemessig synspunkt er det gunstig om forbruket av sjømat øker, spesielt blant de gruppene nevnt ovenfor. Fiskesprell er en tiltakspakke som møter denne utfordringen.
Målet med alle aktivitetene i Fiskesprell er å inspirere, motivere og stimulere til økt sjømatkonsum i barnehager og skoler. Virkemidlene er både å øke kunnskapene om sjømatens ernæringsmessige fordeler og utbre de unges erfaringer om hvor godt det smaker. Gjennom Fiskesprell får ansatte i barnehager og skoler tips og råd om hvordan sjømat lages og presenteres med ungdommelig vri, og appellerende materiell skal friste barna og ungdommen til både å kokkelere selv og våge å smake på resultatet.
Fra en av våre kontaktpersoner i nettverket for ernæringsfagarbeidere Sigurd Løfgren har vi fått en meget entusiastisk e-post som beskriver deltakelse på Fiskesprell i Finnmark. En rekke kurs er avholdt blant annet med ansatte fra 10 forskjellige barnehager. Kurs har vært avholdt i Vardø, Kirkenes, Alta, Øksfjord og Hammerfest. Det blir anbefalt at man tar initiativ til tilsvarende kurs også i øvrige deler av landet.
Her finner du lenker til Fiskesprell sin hjemmeside.
Få i gang et sprell der du også er!