Til hovedinnhold
Bli medlem

Meny

Min side

Nordmenn spiser for lite fisk og annen sjømat. At det er barn, ungdom og unge voksne som spiser minst er særlig alvorlig.


. Fra et helsemessig synspunkt er det gunstig om forbruket av sjømat øker, spesielt blant de gruppene nevnt ovenfor. Fiskesprell er en tiltakspakke som møter denne utfordringen.

Målet med alle aktivitetene i Fiskesprell er å inspirere, motivere og stimulere til økt sjømatkonsum i barnehager og skoler. Virkemidlene er både å øke kunnskapene om sjømatens ernæringsmessige fordeler og utbre de unges erfaringer om hvor godt det smaker. Gjennom Fiskesprell får ansatte i barnehager og skoler tips og råd om hvordan sjømat lages og presenteres med ungdommelig vri, og appellerende materiell skal friste barna og ungdommen til både å kokkelere selv og våge å smake på resultatet.

Fra en av våre kontaktpersoner i nettverket for ernæringsfagarbeidere Sigurd Løfgren har vi fått en meget entusiastisk e-post som beskriver deltakelse på Fiskesprell i Finnmark. En rekke kurs er avholdt blant annet med ansatte fra 10 forskjellige barnehager. Kurs har vært avholdt i Vardø, Kirkenes, Alta, Øksfjord og Hammerfest. Det blir anbefalt at man tar initiativ til tilsvarende kurs også i øvrige deler av landet. 

Her finner du lenker til Fiskesprell sin hjemmeside.

 

Få i gang et sprell der du også er!

Hei, jeg er Fagforbundets chatbot. Hva kan jeg hjelpe med?