Posten Bring AS
Tariffavtalen i Posten Bring er en vertikal avtale, det vil si at alle som jobber i selskapet kan bli medlemmer i Fagforbundet.
Tariffavtalen i Posten Bring er en vertikal avtale, det vil si at alle som jobber i selskapet kan bli medlemmer i Fagforbundet.
Partene er enige om et generelt tillegg på 19.000 kroner per år til arbeidstakere med en årslønn på 542.857 kroner eller mindre. Arbeidstakere med en årslønn på 542.858 kroner eller høyere gis et tillegg på 3,5 prosent.
Det generelle tillegget gis fra 1. april 2025, og inkluderer tillegg avtalt i de sentrale forhandlingene. Lønnstilleggene er bruttotillegg. Deltidsansatte gis forholdsmessige tillegg.
– Vi er fornøyde med å oppnå frontfagets ramme. I tillegg har vi fått til en god sosial profil i dette oppgjøret, og det er tatt hensyn til alle grupper i Posten Bring, sier Gerd Øiahals, leder i Fagforbundet Post og finans.
I tillegg til de generelle tilleggene, er det enighet om flere viktige løft og justeringer for ulike arbeidstakergrupper fra 1. juli 2025.
Det er også avtalt en heving i ubekvemstillegg fra 1. juli 2025. Morgen- og ettermiddagstillegg øker med 4 kroner per time til 29 kroner per time. Nattillegget øker med 5 kroner per time til 75 kroner per time, og lørdags- og søndagstillegget økes med 3 kroner til 30 kroner per time.
Ettersom dette er et mellomoppgjør, er det i hovedsak forhandlet om lønn. Det er likevel bestemt at det skal nedsettes et partsarbeid som skal gjennomgå de ulike koordinatorrollene i selskapet, vurdere bruk av stillingstitler og lønnsspenn, og eventuelt foreslå endringer. Dette arbeidet skal være ferdig innen 1. februar 2026.
Protokoll blir gjort tilgjengelig så snart den er klar.
– Vi er godt fornøyd med resultatet. Oppgjøret er i tråd med frontfaget, noe som tilsier at våre medlemmer vil få økt kjøpekraft. Vi gikk inn i forhandlingene med et tydelig krav om å prioritere de med lavest lønn. Det har vi fått til, sier Gerd Øiahals, leder i Fagforbundet Post og finans.
Arbeidstakere med årslønn lavere enn 520.000 kroner gis et tillegg på 26.000 kroner i året. De med en årslønn på over 520.000 kroner vil få et tillegg på 5 prosent. Tilleggene er inkludert tillegg avtalt i de innledende sentrale forhandlingene.
Det er gjort endringer i lønnsrammen som spesielt treffer de med lavest lønn. Noen vil få opptil 35.000 kroner med denne justeringen.
– Vi har også fått løfta ubekvemstillegget på morgen og kveld til 25 kroner per time. I sum er dette et godt oppgjør for hele laget i Posten Bring AS, sier Øiahals.
Mange av arbeidstakerne i Posten Bring AS bruker mye tid på å reise. Det er en del av jobben. Fagforbundet har i lang tid hatt som prinsipp at alle som jobber i Posten Bring AS skal få betalt for den tida de jobber.
– Endelig har vi fått på plass godtgjørelse på all avtalt reisetid. Det anser vi som en stor seier. Det vil bety mye for lønna til de som tilbringer lange arbeidsdager i bilen, sier Øiahals.
Løsningen gir betydelige muligheter for kompetanseutvikling. Det er avtalt at bedriften så langt som mulig skal utvikle egne ansatte. Sammen skal arbeidstaker- og arbeidsgiversida årlig avtale konkrete satsingsområder for kompetanseheving, basert både på arbeidstakernes behov og bedriftens planer.
I tillegg økes rammen for stipendordningen fra 1,5 millioner kroner til 2,25 millioner kroner.
– Det var forbundet som i sin tid klarte å få på plass en stipendordning i bedriften. Vi er stolt over at vi har klart å fylle på med midler i ordningen. Som alt annet er det også blitt dyrere å etterutdanne seg, sier Øiahals, og legger til:
– Samlet sett utgjør dette en kraftig styrket satsing på kompetanseutviklinga til medlemmene våre i Posten Bring AS.
Protokoll kommer så snart den er klar.
– Oppgjøret skal nå til uravstemning. Vi anbefaler våre medlemmer å stemme ja, sier Øiahals.